online oefeningen

In samenwerking met Physitrack


Online oefeningen kunnen een enorme aanvulling op de behandeling zijn voor client en fysiotherapeut. 

Wanneer je onder behandeling bent van een fysiotherapeut krijg je vaak huiswerk mee. Voorbeelden van oefeningen op papier zijn soms onduidelijk. Bovendien is er vaak niemand die je eraan herinnert, dat je ze weer moet doen.

Dat is natuurlijk een enorme gemiste kans, aangezien het meeste herstel plaats vindt, wanneer er geen therapeut in de buurt is.

DAAROM werkt eFysio met Physitrack, een digitaal oefenprogramma op maat, voor je huiswerkoefeningen en trainingsschema's.

Door met de nieuwste technologie te werken blijft eFysio, samen met jou, werken aan betere behandelresultaten en heb je 24/7 Online Support tijdens jou herstel.

 

 

GezondheidsNet probeerde Physitrack en schreef er het volgende erover:

Na een paar weken rondlopen met rugpijn vroeg ik een fysiotherapeut om raad. Deze adviseerde core stabilityoefeningen om mijn rompspieren te versterken. Onder haar toeziend oog probeerde ik er een aantal en ze adviseerde deze regelmatig thuis te herhalen. Vervolgens ging ik met een paar A4-tjes met instructies naar huis. Deze schriftelijke uitleg leek heel simpel, dus ik dacht dat ik daarmee prima uit de voeten kon.

Nadelen papier

Toch bleek het oefenschema zijn nadelen te hebben. Op het printje stonden onduidelijke, getekende mannetjes die de houdingen voordeden. Ik wist nog wel ongeveer wat ik moest doen, maar niet meer precies. Hoe vaak elke oefening op het programma stond, herinnerde ik me nog maar half. Uiteindelijk belandden de papieren per ongeluk bij het oud papier, zodat ik de fysiotherapeut om nieuwe exemplaren moest vragen.

Online oefeningen

Physitrack zou deze problemen op kunnen lossen. Dit digitale platform biedt ook oefenprogramma’s, maar dan online. Je fysiotherapeut kan kiezen uit bijna 1700 oefeningen en stelt zo een programma op maat voor jou samen. Vervolgens krijg je een code waarmee je op je pc, tablet of smartphone jouw trainingsschema kunt bekijken. Je opent de app op je smartphone of gaat naar de website om hier je oefeningen te bekijken.

De website van Physitrack is heel overzichtelijk. Direct na het invoeren van je toegangscode zie je je persoonlijke boodschap en aanvullende informatie. Vervolgens ga je naar de oefeningen van die dag te gaan. Klik een oefening aan en je ziet hoe je deze uitvoert en hoeveel herhalingen je moet doen.

Filmpjes

Bij elke oefening is uitleg te lezen, te horen en - het handigste, wat mij betreft - te zien in een filmpje. Als ik de beschrijving van een oefening alleen maar kan lezen, is mij niet altijd direct duidelijk wat de bedoeling is. Zo’n filmpje biedt dan uitkomst. Alles wijst zichzelf, maar mocht je er niet uitkomen dan kun je de helpfunctie raadplegen.

Motiverend

Heb je een oefening gedaan, dan klik je ‘Voltooid’ aan. Vervolgens moet je je pijnniveau aangeven en kun je eventueel een bericht voor je fysiotherapeut achterlaten. Heb je alle oefeningen voor die dag uitgevoerd, dan verschijnt er een vinkje bij die dag. Zo weet je fysiotherapeut of je op schema loopt en of je klachten hebt. Voel je bijvoorbeeld scherpe pijn of tintelingen dan kun je ook een pijnmelding versturen. Je zorgverlener ontvangt hiervan meteen een melding, in veel gevallen zelfs een SMS-alert. Eventuele vragen stel je gemakkelijk via de chatfunctie.

Voor vergeetachtige types is Physitrack ook fijn. Via email, gratis SMSje of notificatie op je smarthphone kun je een notificatie ontvangen als er geoefend moet worden. Je zorgverlener ziet wanneer je voor het laatst hebt ingelogd en geoefend. Dat kan helpen als je niet zo gedisciplineerd bent, je weet dat je fysiotherapeut meekijkt! Het afstrepen van de dagen werkt motiverend, het is fijn om telkens een vinkje te zien verschijnen. Je kunt Physitrack gebruiken waar en wanneer je maar wilt, het enige wat je nodig hebt is een smartphone, tablet of computer met een internetverbinding.

(bron: GezondheidsNet )