Betaling - Vergoeding

Betaling

eFysio werkt BEWUST ZONDER CONTRACTEN met zorgverzekeraars.

Juist door het uitsluiten van knellende regelgeving en bureaucratische administratie, kan er meer tijd en aandacht worden besteed aan een optimale begeleiding van jou.

Dit is de reden waarom je wordt verzocht, om direct na de behandeling te betalen, bij voorkeur per pinbetaling. Natuurlijk mag je ook contant betalen. Of het te betalen bedrag binnen 14 dagen, na dagtekening op de factuur, over te maken o.v.v. het factuurnummer.

Vergoeding

Na de behandeling ontvang je een factuur met vermelding van de behandeling, datum en het bedrag. Deze factuur declareer je zelf bij je zorgverzekeraar. Restitutie volgt meestal na 2 weken.

HOE kan je een factuur declareren bij je zorgverzekeraar?

Simpel.

Klik op je zorgverzekeraar en volg de stappen om je factuur te declareren.  

 

Afhankelijk van je polisvoorwaarden geldt restitutie van gemiddeld 70% tot maximaal 100%. Om er zeker van te zijn of je de behandeling vergoed krijgt, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Je draagt zelf financiële verantwoordelijkheid voor je behandelingen, ook als deze niet vergoed worden door de zorgverzekering.

Bij een verzoek om behandeling aan huis, heb je soms een verwijzing van de huisarts nodig. Dit is per zorgverzekeraar verschillend. Laat je dus goed informeren.

Het kan natuurlijk gebeuren dat de afspraak niet door kan gaan. Geen probleem, maar pas dit ten minste 24 uur voor de aanvangstijd van de behandeling aan.

Doe dit in de online agenda, door te bellen of door een bericht te sturen via de contactpagina.
Let op: Een niet nagekomen afspraak kost € 52,50

Fysiotherapie voor mensen boven de 18 wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed als je een aandoening hebt die op de chronische aandoeningenlijst staat.

En ook dan pas vanaf de 21ste behandeling. In andere gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig om je te verzekeren voor fysiotherapie.