Visie

 

| WIE BEN IK? |

Ik ben Remco Idema. Oprichter, eigenaar en fysiotherapeut van eFysio sinds 2016.

Met eFysio werd ik gekozen tot Fietser van het jaar 2018 en won ik de European Enterprise Award 2019 en de Innovation and Excellence Award 2020.

“In mijn VISIE op het vak, is fysiotherapie laagdrempelig, op maat en LETTERLIJK 24/7 binnen handbereik, waarbij de fysiotherapeut meer tijd, meer aandacht en meer ruimte heeft om te zorgen voor jouw gezondheid als geheel.”

| WAAROM? |

Na een aantal jaren bij een prachtige praktijk te hebben gewerkt met zeer kundige en leuke collega’s, bleek deze relatie toch niet goed genoeg te zijn voor een huwelijk.

| WAT WAS ER AAN DE HAND? |

Wanneer je werkt voor een eerstelijnspraktijk, werk je met een 25 minuten rooster. Je ziet dus 2 mensen per uur, inclusief administratie en je hebt ook nog wat groepen te trainen. Dit is natuurlijk fantastisch, wanneer je zoveel mensen tegelijkertijd kunt helpen op 1 dag.

Echter, wat ik merkte aan mezelf, was dat ik er aan het einde van de dag er toch wel een beetje doorheen zat. Zeker, omdat het mijn eigen keuze is geweest om alle administratieve zaken niet af te handelen in de tijd van mijn patiënten, maar in mijn eigen tijd, na werktijd.

Er viel mij toen wel 1 ding op bij mijn laatste patiënt van die dag, en dat was dat ik daar even de tijd voor nam. Voor mezelf, maar zeker ook voor mijn patiënt. Gewoon gezellig met een kop koffie erbij en een leuk gesprek.

| EN WAT BLEEK? |

Dit waren de patiënten die ik het MINSTE heb hoeven te behandelen, omdat wij eigenlijk al veel hadden besproken en er even tijd en ruimte was gecreerd om meer aandacht te hebben voor deze persoon.

| HMMMM........? |

Zo heb ik in 2016 besloten om het totaal anders te gaan doen, omdat ik wilde aantonen dat wanneer je de zorg voor iemands gezondheid anders organiseert, je wel degelijk meer tijd en ruimte kunt creëren voor een optimale begeleiding van je patiënt.

Dit is de reden dat ik eFysio heb opgericht, wat een ideale mix is van een Fysio aan huis, een eBike en eHealth applicaties, waarmee je het patiënten gemakkelijker maakt weer zelfredzaam te worden en te zijn.

En dit is MIJN MANIER om mijn steentje bij te dragen aan DUURZAAM EN GEZOND ondernemen.

| ANDERE AANPAK & ANDERE MENTALITEIT |

Wanneer je meer tijd steekt in de zorg voor iemands gezondheid, kan er meer ruimte ontstaan om niet alleen meer aandacht te hebben voor de aandoening, maar ook meer aandacht te hebben voor bijvoorbeeld iemands leefstijl, therapietrouw, leefomgeving en toekomstplannen.

Deze benadering vraagt dus om een ANDERE AANPAK en een ANDERE MENTALITEIT.

Want HOE creëer je nu meer tijd en ruimte, waardoor er meer aandacht en zorg kan worden besteed aan het bevorderen van iemands gezondheid?

Ik heb met eFysio de keuze gemaakt, om alleen MOBIEL AAN HUIS te gaan met een eBike (Urban Arrow Cargo) en geen vaste praktijk te hebben, waardoor er kosten worden bespaard, die worden terug gegeven in de vorm van een langere behandeltijd, voor dezelfde prijs als een reguliere behandeling aan huis.

 

Ik werk met eFysio ook BEWUST ZONDER CONTRACTEN met zorgverzekeraars, omdat er door het uitsluiten van knellende regelgeving en bureaucratische administratie meer tijd en aandacht kan worden besteed aan een optimale begeleiding van jou.

Het meeste herstel vindt natuurlijk plaats, wanneer er geen therapeut in de buurt is, ook dan kun je nog wel eens een wat hulp gebruiken.

Hoe gemakkelijk is het dan om je smartphone erbij te pakken om bijvoorbeeld, je persoonlijke trainingsschema’s, inclusief video’s, erbij te pakken?

Of wanneer je vragen hebt, je deze gewoon 24/7 via een beveiligde app kan stellen?

| HEEL GEMAKKELIJK DUS! |

Ik werk met eFysio dan ook met beveiligde eHealth applicaties (Physitrack, James-Software, Hierhebikpijn), waardoor het gewoon mogelijk is, om je 24/7 ONLINE SUPPORT te kunnen bieden tijdens jou herstel.

 

Dus, door MOBIEL en CONTRACTVRIJ te werken, AAN HUIS te komen en 24/7 ONLINE SUPPORT te bieden, ontstaat er MEER TIJD, MEER AANDACHT en MEER ZORG voor jou.

SIMPEL .